13 Aralık 2009 Pazar

rutinnn..
eveet hayatımız bu hafta olduğu gibi önümüzde birkaç gün dahaa evde ve sakin sakin dinlenerek geçecek gibi görünüyor.tamamen iyileşip ilaçlarımızı bitirincee hava da çook kötü olmazsa kendimizi dışarılara falan atarız; çarşı, pazar, alışveriş merkezi artık neresi olursa..:)) 

bu arada son 15-20 gündür bir dertliyizki :((
şööyle anlatayım belki bana iyi fikir verecek blogdaşlarım olurr???
kerem normalde her akşam rutin saatinde yatar sabaha kadar uyur ve sabah babasının gitme saatinde genellikle kalkardıı.amaaa şimdilerde gece uyanıp odamıza geliyor ve ya onun yatağında babasının yatmasını yada odamızda bizimle yatmayı istiyor ve gece uyanmaya başladı 2-3 artık kaç denk gelirse...sabaha karşıda uyanıp zaten yatağımıza giriveriyor.bu durum geçicidir umarım diye teselli bulmaya çalışıyorum ama hepimiz huzursuz oluyoruz bu haldenn:((
konuşarak çözmeye çalıştık olmadı korkuları mı var diye sorguladık bir nevi olmadı çözümsüz kaldım imdaaaattttt...

12 yorum:

nohut oda dedi ki...

alışmaması için geldiği zaman mutlaka yatagına geri götürmeniz gerekir siz onunla biraz yatın ama sonra sizde yerinize dönün.Taviz verirseniz bu kalıcı olabılır.
okul psikoğumuzn verdıgı tavsiyedir her zman
sevgiler...

efulemm dedi ki...

haklısın aslında bizde böyle yapmaya çalışıyoruz amaa bu sefer de gecede 3 kere falan bizi uyandırıp yanına götürüyor bi süre sonra kalkarken oda pat açıyo gözlerini uzun zaman olmasına rağmenn:((

Ghanima dedi ki...

zor bir durum sizin için.ama arkadaşın dediği gibi taviz vermemeniz lazım ve dürekli konuşarak telkin etmeniz gerekli

pıtırcık dedi ki...

bugün bir programda çocukların gece çok defa uyanmalarıyla ilgili bir konu dinledim psikolojik olabilirmiş bir pedagoga gitmenizi tavsiye ederim. Sevgiler.

fatma dedi ki...

bence çok büyütmeyin. Belki hastalığının verdiği bir nazlanmadır. zamanla geçecektir inşallah biraz sabır. zaten her annenin payına da hep sabır düşüyor.:)

çatı katı dedi ki...

canım gecikmeli olarak geçmiş olsun diyorum..inşallah atlatmışsınızdır şimdi..
bende hastalıkla alakalıdır diye düşünüyorum emin'de hasta olunca aynısını yapıyor çünkü..ben bile mesela hasta olunca herkes benim yanımda dursun istiyorum :) geçici bir durumdur inşallah
sevgiler canım

efulemm dedi ki...

ghanima; aynen bizde bunu yapmaya devam ediyoruz geçecekkk inşallah.

pıtırcık; beni endişelndirmeee.sanırım henüğz o raddelerde değiliz ama çözümlemek biraz zor ve yorucu gibi..

fatma; haklısın sabırr anahtar kelime ama işte bende taze bittiii..

ilkay; sağol canım iyileşiyoruz şükür allaha.hastalıktan önce başladı aslında ama bende dediğin gibi düşünerek geçmesini sabır(sızlık)la bekliyorumm:))

Adsız dedi ki...

henüz tam iyileşemedi Kerem galiba.. hasta olduğu için yapıyodur bunları. burun tıkanıklığı ya da öksürük hala devam ediyorsa gece uykusunu bölüyodur. o da kalkıp sizn yanınıza geliyodur. aman dikkat.. buna alışmasına sakın izin vermeyin yoksa kurtulamazsın hep yapar. duymuşsundur zaten çocuklar hastalanınca huy değiştirirler..
gece yanınıza geldiğinde onu bi şekilde ikna edip yine kendi yatağına yatırın. hastalığı tamamen geince bu davranış ta geçer diye düşünüyorum.

sibel dedi ki...

BAK TATLIM ÇOCUKLARDA BEŞ YAŞINA KADAR SİNUS KANALLARI GELİŞMEDİĞİ İÇİN SİNÜZİT OLMAZMIŞ BİİİR.OĞLUN KAÇ YAŞINDA BİLMİYORUM AMA BÜYÜK BİR İHTİMALLE YANINDA KONUŞTUĞUN BİR ŞEY ONU ETKİLEMİŞTİR. ANNE VE BABA SESSİZ DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENMEK ZORUNDADIR.SESLİ DÜŞÜNDÜĞÜN HER ŞEY ONU SEN FARK ETMEDEN ETKİLER.ÇÜNKÜ ONLARIN ANTENLERİ HEP AÇIK....SEN ONUN İLGİLENMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN BİR ANDA EŞİNLE KONUŞTUĞUNU KAYDEDER.BİR İKİ GÜN SONRA O KONUDA YORUM YAPINCA ŞAŞIRIRSIN .TATLIM SANA BİR ÖRNEK VEREYİM BENİM OĞLUM 1,5 YAŞINDAYDI BİR GÜN YATAĞIMIZA GELDİ. BENDE ONU BABASIYLA BIRAKIP ONUN YATAĞINA GİDİP YATTIM .ERTESİ SABAH OĞLUM SENİN YATAĞIN NE RAHATMIŞ BENİM YATAĞIM HİÇ ÖYLE DEĞİL DEDİM... VE ONDAN SONRA OĞLUM BİRDAHA BİZİM YATAĞIMIZA GELMEDİ... BAZEN ÖZLERDİK GELDE SABAH BİRAZ SEVELİM DERDİK.. ODA 5 DAKİKA YANIMIZDA YATAR SONRA SİZİN YATAĞINIZ ÇOK RAHATSIZ,BENİM YATAĞIM ÇOK RAHAT DİYE KENDİ YATAĞINA KOŞARDI. ŞİMDİ 23 YAŞINDA VE HİÇ BİR DAHA YATAĞIMIZA GELMEDİ... SEVGİLER. BU ARADA BEN ÇOCUK GELİŞİMCİ BİR ANNE OLARAK HADDİM OLMAYARAK BİR ÖRNEK VERDİM...LÜTFEN ÇOCUĞUN YANINDA SESSİZ DÜŞÜNÜN.....

efulemm dedi ki...

sibel; söylediklerinde haklısın belki dedikkatsiz bir konuşmamız olmuştur hatırlayamaıyorum ama artık daha dikkatli oluruz.sinüzit meselesi ise şaşırttı o zaman bu dr.lar neden oğluma böyle teşhis koyuyor????
ayrıca her zaman beklerim tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaktan memnun olurum..

sibel dedi ki...

vallahi bende kızımdan çok çektim.drlar hep sinüzit diyorlardı ,birde burun eti vardı üstelikte antibiyotik allerjisi vardı.düşünebiliyormusun benim halimi.NE İLAÇ VERSEM ŞİŞİYOR ÜÇ YAŞINDA AYAKLARI 39 NUMARA OLUYORDU.Daha sonra bari burun etini aldırayım kurtulayım diye düşündüm.fakat ameliyat ya bu önce hangi antibiyotik dokunmuyor onu öğrenmek için hacettepenin allerji servisine götürdüm.Allah bin kere razı olsun oradaki doktor hanım güldü ve dediki bu çocuktasinüs kanalları daha gelişmezki nasıl sinüzit olur bu çocuk dedi bende ordan öğrendim.Daha sonrada dur bakalım ne ameliyatı dedi şimdi ben ona allerjik bir burun spreyi verceğim on beş gün sonra burun tıkanıklığı falan kalmayacak dedi .Geniz etinide gelişme çağında vucutküçültecek dedi. Biz burun spreyine başladık çok şükür bitti sorunumuz .EĞER ÇOK SIK BURNU TIKANIYORSA SENDE ONU BİR ALLERJİ BÖLÜMÜNE GÖSTER.Benim kızım şimdi yirmi yedi yaşında.Hakikaten gelişme çağında hem burun eti sıkıntımız bitti,hemde antibiyotik allerjisi.Sevgiler.

efulemm dedi ki...

sibel ablacım bende daha önce kbb ye götürmüştüm ozman dr. geniz eti var dedi bende bunun için bekelem taraftarıyım zamanla küçülebilir dedi zaten.çocuk dr.umuz daha önce de allerjik demişti burun tıkanıklığı için ve nazonex diye bir sprey vermişti 1 ay kullanın demişti bu seferde yine o spreyi yazmış zaten.